Är vi på väg från ultramodernt till bakgatan på industriområdet?

Standard

Jag minns bomässan i Helsingborg H99 en helt ny statsdel hade skapats och avskalade restaurangmiljöer i vitt och grått gjorde entré för min del. Det finns otaliga exempel på dessa miljöer och har skapats i många städer både inom och utom Sverige. Under den senaste tiden har jag dock uppmärksammat att vi nu nosar oss fram till nya miljöer för att öppna allt från inredningsbutiker till extraordinära restaurangkoncept. 1300 Taberna i Lissabon lever upp till allt detta, helt omöjligt att hitta dit även för taxichauffören, kändes öde och grått från utsidan men väl inne på området var de gamla lokalerna fyllda med caféer, butiker och pubar. Restaurangen var inrymd i en gammal fabrikslokal och utsikten var ingen båthamn med nedtonad belysning utan upplyst parkering med graffitimålade cisterner. Är detta restauranger/miljöer som den forne fabriksarbetaren nu besöker eller är det för en målgrupp som köper en upplevelse som man aldrig annars hade vågat sig inpå?

20121013-124615.jpg

20121013-124933.jpg

»

  1. Hej vännen, kul att du skriver! Jag ser fram emot att följa med på dina tankar o funderingar. Kram Karin B

  2. Jag kom att tänka på ett liknande koncept och då i Milano. Jag hade inte sökt mig dit efter mörkrets inbrott men maten var utsökt och vällagad, I hela lokalen var endast italienare, ett bevis nog på att här åt man verkligen italienskt, stämde till punkt och pricka. Det blir Lisboa nästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s