Henning du är modig!

Standard

Att få barn att prova nytt när det gäller mat är en utmaning och en evig gåta.. Min systerson Henning 10 år visade i somras ett mod som jag beundrar. Vi var på en restaurang i Örebro, East west sushi och vi möttes av en fantastisk ung servitris som tog  kommandot direkt, hon berättade att de hade allt på menyn i mindre portioner, men ingen specialmat för barn! Henning fick direkt frågan ” hur  tänker du när jag säger sushi” Han funderade och svarade tångbollar och lax 🙂  Det fanns aldrig någon tvekan, och han åt med glad aptit. Jag gillar verkligen hans inställning och han är helt orädd när det kommer till ny mat eller nya smaker!

Glömmer vi bort spänningsmomentet att välja mat för barn och väljer ett klassiskt val som spaghetti när man är på restaurang. Kanske borde föräldrar våga prova mera osäkra kort och göra det till något nytt och exotiskt.. men jag vet inte, jag bara tänker…

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s