Vad är smak?

Standard

Ordet smak innebär ju en hel del, det är inte bara gott eller surt. Jag får ofta höra ”jag kan inte smaka, jag vet inte vad det smakar”. Alla kan smaka och alla har ord för vad just de känner.
En baby beskriver sin smak med ansiktet och jollrande ljud, du kan ganska lätt läsa vad de känner. Ju äldre vi blir ju fler ord kan vi använda, men vi måste prova, testa och våga smaka för att hitta orden, samma mat samma smak.
Det är dock ganska svårt att isolera just smak från alla andra sinnen, ett högre pris på vinet smakar ofta mer, frågan är om det är innehållet i flaskan vi briljera med fina ord om eller är det prislappen på hyllkanten som smakar mest?
Nu skall jag smaka på mitt nya te och se om jag hittar något nytt till mitt smakminne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s