Ja, namnet har betydelse

Standard

Kalla dem vad du vill

Kalla dem vad du vill? Just dessa små varelse skapar ju ofta mindre debatter eller kanske snarare samtalsämnen för att moralisera i namndjungeln av kakor, sen slutar det oftast med en ihålig diskussion om finska pinnar.
Skylten fick mig dock att börja tänka på hur viktigt det är med namn och ursprung, ett av de mest missbrukade namn är Champagne, det finns amerikansk, ungersk, rysk och så finns det Champagne. Allt annat är olika viner med olika metoder att skapa kolsyra. Brandy och Cognac är ännu ett exempel, är det okunskap eller lite slöhet att vi inte lägger manken till att förstå skillnaden.
Vi pratar dagligen om närodlat m.m, men var tar stoltheten i namnet och produkten vägen? Jag tycker att de bönder, producenter eller kreatörer som skapar en produkt från ett speciellt ursprung skall hedras och få bära sitt namn på rätt sätt och framförallt skall vi konsumenter förstå skillnaden på deras produkt och kopior av inte samma sak. Imorgon skall jag äta carpaccio och det är inte på tunt skivade fikon utan från det fyrbenta djuret oxen.

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s