Skitmat

Standard

Nu har jag snart varit mer eller mindre magsjuk i en vecka och jag kan utan omskrivningar säga att jag är riktigt trött på smakerna blåbär, te, blåbär, blåbär och lite mer te. När det har varit lite mer lyx så har en rostad skiva bröd eller skorpa passerat. Detta helt utan smak och mest för att veta att  tänderna lever. Sjukvårdsupplysningen tipsade om att kokt torsk, ris eller potatis  är bra mat, mmm riktigt färgglad måltid jag just intog! Myten om avslagen cola dog, då socker inte var bra för magen, ja ja så flaskan i kylen får snällt ligga kvar på sin plats.

För många år sedan gjorde jag praktik i ett sjukhuskök, jag minns att avdelningen där man tillagade specialkosterna hade  mest personal och där fanns ett stort hjärta bakom maten. Jag hoppas att det fortfarande är så, för de eldsjälarna behövs verkligen. Att vara lite magsjuk en vecka är så klart inte kul, men att tvingas äta gelead kost under längre tid är inget man önskar någon och då måste maten göras så bra och smakfull den bara kan bli.

»

  1. Trist, mycket trist. Magsjuka är inte att leka med, det är ett riktigt skitgöra. Vatten, vatten och vatten är väl egentligen det allra bästa. Blåbär är inte ens trevligt när man är frisk tycker jag. Kry på dig!

  2. Hmmm….Hur ska detta förstås? Är du på sjukhus pga magsjuka eller bara kom du att tänka på din praktik i och med tillståndet av att vara magsjuk? Tippar på det sista. Därför undrar jag vart du får gelead mat ifrån? Är du av intryck att maten på sjukhus är gelead eller vet du att den är det? Jag har aldrig sett gelead mat på nått annat ställe än matmässor själv

  3. Vi jobbar på och försöker förgylla våra patienters vardag. Hoppas dock inte att det ska gå så långt att du ska hamna hos på sjukhuset med tugg och sväljsvårigheter (rek. gelékost) som konsekvens av magsjukan… Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s