Varför har vi inte måndagsbullar på jobbet?

Standard

Igår var det dags igen, klockan närmade sig 10:00 och i kalendern fanns denna fredag en lucka för den berömda fredagsfikan! Stressar upp till fikarummet och just igår var bullarna slut men nybakat bröd på plats. Jag erkänner att besvikelsen är löjlig, men jag gillar bullar/frallor bättre, kanske för det känns mera personligt, min alldeles egen fralla med frö på. Under pausen igår funderade jag på varför många arbetsplatser har just samma upplägg, längre fika på fredagar ackompanjerad med smaklös ost för att passa alla!

Visst vi vill börja helgnjuta lite extra, samtidigt brottas man med mycket som skall bli klart innan även denna vecka är slut. Tänk om någon modig vågade inför detta på måndagar, en mjukare start på veckan och måndagen skulle förknippas med lite extra lyx. Oj oj vad detta skulle skapa diskussioner, men vad är det egentligen som skapar smakupplevelsen här,  är det dagen eller det vita luftiga brödet?

Ett svar »

  1. Kan bara hålla med. Är det något som smakar måste det vara dagen, för vitt luftigt bröd är just bara vitt och luftigt om det inte hade varit för de små smakrika fröerna som ger smak och jobb halva fredagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s