Klassisk söndagsmiddag en lördag

Standard

Ibland står fantasin helt still när man skall planera middag, vi radade upp olika alternativ och det kändes som vi hade varit igenom samtliga rätter den senaste veckan även om det var mer en känsla än verklighet.

Vi kom fram till att helstekt kyckling i ugn var alldeles för längesedan, klassik med sås, potatis och gelé. Inköpt och klar tog jag för ovanlighetens skull vid rodret i köket och fyllde kycklingen med lite vad jag hade hemma, äpple, citron, vitlök m.m.  Bakade hela potatisar och sås på skyn gjorde rätten till en helhet, jag kokade t.o.m morötter till. Mikaels tankar hamnade hos sin mormors tuppamiddag men den innehöll även pressgurka.

Förvånande att man inte gör detta mera ofta, enkelt, sköter sig själv och nyttig mat. Husmodern sjunker nu ner i soffan med resterna av rödvinet och funderande på vad jag skall göra av resterna imorgon, några förslag?

»

  1. MMMMM här blev det stek på ryggbiff rövinsås ala Bengsson potatisgratäng ( ja inköpt) och ett FANTASTISKT rött italienskt… MMMM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s