Jag behöver er hjälp med att baka lussebullar!

Standard

Nu är det bestämt till helgen skall jag baka lussekatter, självklart med saffran. Jag är ledsen att behöva säga det, men ni som äter lussebullar utan saffran äter inte lussebullar utan vetebullar, basta! Nu bejöver jag dock er hjälp vilket är det bästa knepet, med eller utan kesella, bakpulver, specialvetemjöl osv… Jag tänkte om alla ger sina bästa knep så bakar jag samman dessa och gör en alldeles alldeles underbar lussebulle! Självklart delar jag med mig av mina knep så flera kan få njuta!

Snälla kommentera med era tips!

 

Fler inlägg om Lussebullskampen

»

 1. Självklart med kesella! Jag brukar baka ut saffransdegen som kanelbulledeg och fylla med riven mandelmassa, flagad mandel och russin, och pensla med ägg och strö på pärlsocker. Godare än så blir det inte.
  /Elin

 2. Jag brukar klicka i smöret istället för att smälta det precis innan jag slänger i kesellan. Fluff fluff

 3. Smält inte smöret innan. Klicka i det rumsvarmt när 1/3 del av mjölet blandats i. Jag blev stilig värre i håret idag. Milla både slingade och färgade och jag ser inte ut som en zebra som jag befarade.

  Milla vill också ha din blogg men jag kan inte hennes mailadr. Inger E har fått den, har kanske nämnt tidigare och hon tycker den är väldigt proffsig och snygg.

  Morsan

  Mvh

  Gertrud Cederlund

  Borgvägen 2

  253 42 Vallåkra

  042 99533

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s