Minns ni saften i sirapsflaskan?

Standard

Svenska Sockerfabriks Aktiobolag

Imorgon skall jag göra matssäck, måste fundera ut vad den skall innehålla, det får i alla fall bli någon varmdryck på termos, med allra största sannorlikhet börjar den på Z . Jag minns när jag var liten hur jag sneglade på de barn som  hade med sig färdigköpta små tetror med saft i på utflykterna. Jag tillhörde barnaskaran som fick saft i en återanvänd sirapsflaska. Idag är detta rena drömmen, men då var det lite pinsamt, även om saften var godast av dem alla. Undrar om barnen upplever det tvärtemot nu, är det lite pinsamt att ha färdigköpt och skall man istället ha hemgjord gärna ekologisk saft på med en snygg etikett för att vara ”rätt”?

Mammas saft var förövrigt väldigt god och hon har satt min standard för hur en riktg saft skall smaka, vilket jag är glad för idag.

»

  1. Du har så rätt. Idag har jag uppfattning att barn uppskattar ”himmagjort” även om de inte vet om det. Färdigköpt skulle kunna vara något att skämmas över när man förstår vitsen med hemlagat/gjort.
    Någon i din närhet måste uppskatta loggan som du lagt in 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s