Vem betalar min nota på krogen?

Standard

Jag hittade en gammal meny från mitt besök på Paul Bocuse krog i Lyon. Detta var en resa som jag gjorde med kursare från Grythyttan och ett väldigt roligt minne, det är inte resan jag skall berätta om utan menyn från detta restaurangbesök.

Vad som var annorlunda med denna menyn var att den inte hade några priser utmärkta, märkväl endast till de menyer de kvinnliga gästerna fick i sin hand, ett ytterst osvenskt sätt att agera mot sina gäster. Männen fick sina menyer med priser utsatta och förväntades också betala kalaset.

Denna händelse har jag ofta tänkt på är det rätt eller fel? Är detta en debatt i jämställdhetens Sverige eller en annorlunda kultur. Jag tycker ofta mig höra från  svenska tjejer: Jag betalar gärna min nota själv, jag vill inte att någon skall betala för mig osv.. Är det fult att bli bjuden av någon annan och då ofta i sammanhanget när det är av det motsatta könet som bjuder? Jag tycker inte det är fel att låta någon annan betala min nota, jag tycker inte heller det är fel att jag gör detsamma för mitt sällskap. Däremot tycker jag det är tråkigt när man inte uppskattar den gesten och ser det som ett hot i sin frigörelse av sin kvinnlighet när en hane bjuder en hona.

Så om ni blir utbjudna på alla hjärtans dag, låt dig bjudas och njut av det. Du kanske får möjligheten att bjuda tillbaka på en helt vanlig tisdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s