Spritsafari på bordershopen

Standard

För ett par veckor sedan var det dags för Mikael att åka  på sällskapsresan med Stefan och slutdestination Puttgarden, det skulle handlas diverse alkoholhaltiga drycker. Jag hade skickat med en önskan om lite goda mousserande drycker samt lite vin till sommarens grillkvällar. Jag var väldigt tydlig med att vi forfarande hade gott om gurkgin och jalapenovodka kvar från förra besöket.

Timmarna gick och med spänning tog jag emot lådorna från bilen när de anlände. Det fanns denna gången inte med några trälådor med vinflaskor som förra gången, då lådvin fick en ny betydelse för Mikael. Jag anade direkt oråd när jag såg ett pillemariskt leende på M när han berättade att han var bara tvungen att köpa lakritslikören… Sedan började vi gå igenom fångsten, sommarvinet till kvällarna blev ett mycket känt riesling vin som tydligen var ett klipp, han hade bara missat att det var halvsött, rosévinet blev i form av portvin rosé och något mousserande såg jag inte röken av. Svartvinbärslikör är ju mist lika gott, nu har det ju visat sig att de varma kvällarna inte blivit så många, så behovet av rosé har minskat.

Summa summarum är det en utmaning för Mikael att beträda spritbutiker för han hamnar i olika koman, förra gången var det alla sorter som fanns med give-aways, det var tomteluvor, hörlurar, strandkuddar etc och i år var det likörtema. Kan dock meddela att lakritslikören är ett fullgott alternativ till lösgodis en lördags kväll.

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s