Vuxen-prao i köket

Standard

För väldigt många år sedan jobbade jag heltid i krogbranschen, ett jobb som sliter men samtidigt väldigt roligt. Jag brukar skoja med Mikael när han är trött efter suttit framför en dator en hel dag, du skulle bara veta hur det är att jobba långpanna en hel dag på krogen, då är man trött.

För några veckor sedan fick han rycka in i ett restaurangkök, han ville uppleva det jag pratade om och Eva hade tre bröllop en lördag så alla händer behövdes även en IT-killes. Jag var väldigt spänd på hur det skulle gå för honom och ca 12 timmar senare kom han hem, med orden: Ida nu fattar jag vad du menar med att vara trött i fötterna, herregud vad jag har burit idag. Han bjöd på målande beskrivningar om hur många bleck Eva har,  hur varma sakerna var från disken, samt alla varningar han fått av köksmästaren 🙂 Modigt att kasta sig rakt in i hetluften, man får inte vara blyg i ett kök och jag vet inte om jag skulle gjort samma inhop i IT-världen över en dag.

När jag pratade med Eva dagen efter och hon hade haft eftersnack med sin personal hade hon skojat lite om att Mikael var lite trött i benen efter sina 12h, men vadå hade en av hennes yngre förmågor frågat sig, han började ju kl 14:00 det var ju det lätta passet? Fortfarande finns långpannan som innebär ca 16h kvar att göra alltså! Eva, behöver du hjälp till något julbord så kommer Mikael gärna, jag med förresten, kan sakna det tempot som är på en krog och lättheten till skratt mellan personalen. Jag tar då gärna det korta passet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s